AEROPRESS... parťák na cesty k doplnění energie
Milujete cestování a jste zároveň vášniví „kafaři“? Rádi si uděláte skvělou kávu v přírodě? Aeropress je skvělou pomůckou!
Aeropress, který najdete i na našem e-shopu je skvělým pomocníkem k přípravě filtrované kávy jak v pohodlí domova, tak v okouzlení přírody.
Obrovskou výhodou Aeropressu Go je jeho skvělá skladnost. Sbalit ho do krosny či batohu není žádný problém. Vylézt s ním na menší skálu nebo kopec je kvůli pevné a zároveň lehké kostře bezproblémové. Nemusíte s sebou nést ani další hrnek, ten je zakomponován v něm. Stačí mít u sebe jen pomletou kávu a filtrovací papírek a nápoj po zalití teplou vodou připravíte všude.
Recept na přípravu této alternativy filtrované kávy je více než snadný, můžete si pohrát s chutí a vyzkoušet si to, co Vám nejvíce chutná. Prozatím ale můžete použít následující postup:
8,5 g kávy pro alternativní způsoby vaření, hrubě namleté
Filtrovaná horká voda (při 88-92 ° C)
Dva papírové filtry
Měřítko, časovač
Vložte filtry dovnitř víčka a zalijte je horkou vodou (filtry se na víčko přilepí, čímž odstraní chuť papíru). Opláchněte AeroPress horkou vodou, abyste jej vyčistili a zahřáli. Prázdné zařízení umístěte na píst na stupnici. Nalijte 18,5 g mleté kávy, spusťte časovač, přidejte 50 g horké vody, několikrát rozmíchejte kaši a počkejte 30 sekund. Poté naplňte AeroPress vodou, několikrát promíchejte a zašroubujte zpět víko. Po dvou minutách otočte AeroPress, položte jej na hrnek a pomalu stlačujte-jemně, bez použití příliš velké síly.
Dva filtry zajišťují jasnější chuť; osobně ráda používám dva najednou. Zkontrolujte však, zda by vám jeden filtr nefungoval lépe.
18,5 g kávy pro alternativní způsoby vaření, jemně mleté
Filtrovaná horká voda (kolem 90 ° C)
Časovač, měřítko, filtry
Připevněte víčko s filtrem k AeroPressu, opláchněte vše horkou vodou, položte zařízení na hrnek a vše dohromady na váhu. Nalijte mletou kávu, spusťte časovač a poté naplňte AeroPress vodou téměř po vrchol-udělejte to jedním tahem a poměrně hustým proudem. Dále dvakrát promíchejte a umístěte píst na horní část, ale ještě nezačněte s ponořením. Nasazení pístu téměř úplně zabrání odkapávání kávy do spodní nádoby. Po 1-1,20 minutách můžete začít jemně stačovat kávu. A máte hotovo!
Takto připravíte lehčí kávu a s bohatšími ovocnými tóny. Ochutnejte to svým vlastním jazykem a klidně buďte vynalézaví, Aeropress Vám dokáže vykouzlit neuvěřitelné chuťové kombinace.
Jestli Vás příprava kávy Aeropressem bude bavit, můžete se dokonce přihlásit i na mistrovství světa v přípravě kávy z Aeropressu, tady můžete vidět, jak se tento způsob stal populární po celém světě!